ВКУСНИ И ЛЕСНИ БОНБОНИ С ПОРТВАЙН, МАРЦИПАН И СУШЕНИ СИНИ СЛИВИ


Бонбоните не са това, което ние помним! Ето например днес направих тези бонбони с марципан /рецепта за него ще откриете ето тук/! Вкусът им е невероятен! Сочни с остатъчен вкус на бадем и невероятен аромат!
Бързо се приготвят и винаги можете да изненадате своите пораснали гости. За деца не са подходящи, заради присъствието на Порто, Портвайн - португалско ликьорно вино. Може да го заместите с Шери или Мадейра /друго португалско вино/.
А самата направа на марципан можете да прочетете тук. Това само при условие, че няма как да си купите готов марципан /бадемово тесто/.






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

150 гр сушени сливи
150 мл портвайн
225 гр марципаново тесто рецепта за него ще намерите ето тук
пудра захар и какао за овалване




  • Сливите режа на половина и изваждам костилките /ако има такива/.
  • Слагам ги за около 1 час заляти с портвайн да се накиснат. Но все пак внимавайте! Не бива да стават много меки, защото няма как да се навият после на бонбони.



  • След около час прецеждам сливите от алкохола и много внимателно подсушавам с домакинска хатия.
  • Омесвам още един път много добре марципана върху плоскост поръсена с пудра захар. Така марципанът не лепи на ръцете ми.

  • Оформям около 30 бонбона от марципановото тесто.
  • После всяко топче притискам леко с пръсти, слагам в средата една половинка от синя слива /старая се да подбирам по твърдите сливи/.

  •  И отново оформям топче.
  • Топчетата овалвам или в пудра захар,

  • или в какао на прах. И двата варианта са много вкусни.

  • Всяка бонбонка слагам в хартийка и после подреждам в подходящи кутии. При мен те са вече много по-малко от 30 броя, защото малко по малко ги пробвах! 






Опитайте не различно и много вкусно! Бонбоните са подходящи и за предстоящите Коледни празници!





Станете член на моята кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията и Ухае на...!






Коментари