ДУНАВСКИ ВЪЛНИ - CUPCAKES ВАРИАНТ или Donauwellen - Cupcakes



Тази публикация посвещавам на всички ВАС - ЧИТАТЕЛИТЕ НА УХАЕ НА...
Ще попитате защо?
Благодарение на Вас! Благодарение на Вашите коментари и  харесвания в страницата на Ухае на...! Благодарение на Вашите одобрения и критики, въпроси и поощрения в кулинарните групи на Фейсбук! Благодарение на Вашите посещения в канала на Ухае на ... в YouTube! Аз продължавам да описвам всичките си впечатления и преживявания в моята малка кухня.
Благодарение на Вас моето тефтерче с рецепти набъбна до 500 и надхвърли милион 
Избрах този вариант на представяне на Дунавските вълни, които бяха много търсени в блога, в последните дни от Вас приятели. Това е вкусната рецепта за небезизвестния немски сладкиш, но приготвен в Cupcakes вариант. 




За тези, които не искат да губят време - това е клипчето на рецептата!




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

500 мл и още 1 с. л. прясно мляко
1 пак. пудинг на прах за варене с аромат на ванилия
2 с. л. и още 150 гр захар
400 гр масло със стайна температура
1 пак. ванилия със захар
4 яйца
225 гр брашно
1 пак. бакпулвер
1 с. л. какао
24 череши без костилки от компот
100 гр черен шоколад
100 гр течна сметана


  • Слагам 400 мл от прясното мляко да заври.
  • Разтварям пудинга и 2 с. л. от захарта в 100 мл студено прясно мляко.
  • Добавям разтворения пудинг към леко врящото прясно мляко и непрекъснато бъркам за около 1 минута, или до получаването на гладък ванилов крем.
  • Изсипвам крема в купа и покривам със стреч фолио, което е залепено за повърхността на крема, за да не се получава коричка.
  • Оставям ваниловия крем на студено да се охлади за поне 2 часа.



  • От компота са ми нужни само 24 череши и поради това отцеждам плодовете от сока.



  • 150 гр от мекото масло разбивам на пухкав крем със 150 гр захар и пакетчето ванилова захар.
  • Добавям едно по едно яйцата, като след всяко яйце разбивам с миксера.



  • Пресявам брашното, заедно с бакпулвера и добавям малко по малко към тестото.


  • Гладкото тесто разделям по равно в две купи.





  • Разтварям какаото в 1 с. л. прясно мляко и добавям към едната половина от тестото. 


  • Така получавам тъмното тесто.




  • Във формата за мъфини подреждам силиконовите формички. Така си решавам проблема с отделянето на мъфините от формата, а и не се налага да използвам хартиените форми за мъфини. Не намазвам с никаква мазнина.



  • Във всяка формичка изсипвам по една супена лъжица - пълна с връх от светлото тесто. Разпределям равномерно цялото количество в 12 формички.




  • Върху бялото тесто разпределям цялото количество кафяво тесто или това са 12 с връх пълни супени лъжици от тестото.



  • В средата на всяка формичка слагам по една черешка и леко я притискам.



  • Изпичам мъфините в предварително загрята до 175 градуса фурна за около 20 минути.
  • Оставям готовите мъфини да изстинат и много лесно отделям от силиконовите формички.





  • През това време разбивам 250 гр. от мекото масло до крем и лъжица по лъжица добавям от охладения пудинг. 




  • Разбиването с миксер е непрекъснато до получаването на пухкав маслен крем.


  • Напълвам торбичката за шприцоване с маслен крем. 



  • Върху всеки мъфин шприцовам обилно количество от масления крем. Това количество крем е достатъчно за двойна доза мъфини или 24 бр. 





  • В малка тенджерка изсипвам сметаната и загрявам на котлона само до завирането й. Отделям от котлона.



  • В горещата сметана начупвам шоколада и бъркам до пълното му разтопяване.



  • Изчаквам глазурата да се охлади и когато започне да се стяга - декорирам. Това количество глазура е също много и покрива 24 бр.



  • Със супена лъжица покривам само върховете на Cupcakes.






  • Слагам по 1 черешка върху всяка бройка.



  • Готовите къпкейкове оставям за около час на хладно място до стягане на крема и глазурата.




Ако сте останали доволни от рецептата и искате да я споделите с Вашите приятели, използвайте бутоните след публикацията за споделяне във Вашите любими социални групи!




Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!









0