РУЛЦА С ПРАЗ ЛУК - Porreeröllchen



И в българската кухня има многообразие от ястия с праз лук. Ние днес решихме, обаче да разнообразим с едно по-различно поднасяне на празия лук - рулца с шунка и праз. Допълнително овкусени с холандски сос и кашкавал.
Ако и Вие обичате да експериментирате - пробвайте ги! 
Могат да бъдат поднесени като предястие, а съвсем спокойно се сервират и за лека вечеря!





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

3 стръка праз лук
сол на вкус
9 филийки варена шунка - Пражка шунка
75 гр настърган кашкавал - Гауда или Витоша
1 опаковка холандски сос
1 с. л. горчица
прясна мащерка за декорация


ZUTATEN:

3 Stangen Porree (Lauch)
Salz
9 Scheiben gekochter Schinken
75 g Gauda-Käse gerieben
1 Pck. Sauce Hollandaise
1 EL Senf
Thyman


  • Почиствам празия лук и много добре измивам. Внимавайте! Много често между листата на праза се събира пръст. Трябва много добре да я измиете или просто обелете най-горните листа. 
  • Нарязвам по дължина всеки стрък на три еднакви по големина парчета.



  • Сварявам парчетата праз в подсолена вода за около 7 минути или до омекването му.




  • Оцеждам от водата и оставям да се охлади. После много внимателно с леко притискане изкарвам и последното количество вода останало между пластовете листа на праза. Трябва да внимавате да не промените формата на лука. 


  • Включвам фурната да загрее предварително до 200 градуса.
  • Всяко парче праз увивам в тънка филия от пражката шунка.



  • Подреждам рулцата в намазана предварително с мазнина йенска или друга тавичка. Ако имате малки формички, можете всяка порция отделно да изпечете.



  • В купа изсипвам готовия холандски сос и доовкусявам с горчицата. Добавям и настъргания кашкавал. Разбърквам.
  • Заливам рулцата с така приготвения холандски сос и запичам в предварително загрятата до 200 градуса фурна. Печенето продължава само 10 минути или колкото да се зачервят рулцата.



Сервирам празените рулца декорирани с мащерка!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!








Коментари

Elena Dimitrova каза…
Петя,
чудесни, лесни и интересни рулца от праз - лук.Великолепни за лятото.
Поздрави !
Petya Argirova каза…
Благодаря, Елена!